В Районен съд предстои въвеждане на електронно правосъдие

Делегация от съдии от Районен съд – Стара Загора, водена от Председателя на Старозагорския районен съд Милена Колева беше на посещение на органите на съдебната власт във Флоренция. Повече за резултатите от посещението, вижтеВизитата е в рамките на Програма за обмен на магистрати, организирана от Европейската мрежа за съдебно обучение /ЕМСО/ и цели споделяне на опита на италианските колеги във връзка с внедреното при тях от 2010г. електронно правосъдие по граждански дела.

В съдебната палата на столицата на Тоскана съдиите бяха посрещнати  от Председателя на Апелативния съд на Флоренция Маргерита Касано, Председателя на съда на Флоренция  Марилена Рицо и Районния прокурор на Флоренция  Джузепе Креацо.

В рамките на програмата бяха осъществени множество ползотворни срещи с прокурорите и със съдии от гражданско, наказателно и търговско отделения на съдилищата – домакини, посещения на съдебни заседания и деловодства. Съдиите бяха запознати с електронната система, създадена в съдилищата във Флоренция, както и с работата на разследващите полицаи и сътрудничеството им с техническите служби.

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>