Анти паркинг скоби на средата на тротоара

Общинската администрация в Стара Загора ще направи проверка по сигнал на ТВ Загора за поставени анти паркинг скоби на тротоара на ул. “Искър“. Става дума за сигнал от гражданка до редакцията ни, която се оплака от съоръжения, монтирани на средата на тротоара. Те са поставени от частно лице и затрудняват движението на пешеходци и детски колички.
Таня Русенова живее на ул. „Искър“ и потърси ТВ Загора, за да разкаже за проблем, който според думите й засяга всички на малката уличка.
Жената е подала жалба до общинската администрация на 16 август тази година, но до днес отговор няма. Собствениците на къщата, пред която са монтирани анти паркинг скобите бяха категорични, че имат строително разрешително и решение да общинска сесия за поставянето на скобите.
След разговор с отговорният началник отдел в общинската администрация се оказа,че разрешителното не е строително и не е от Общинския съвет. Скобите са монтирани с разрешение на Комисиято по транспорт и безопасност на движението към администрацията.
Проверка на монтираните скоби ще бъде извършена до две седмици, каза Валери Иванов и допълни, че след нея ще се пристъпи към процедура по преразглеждане решението на Комисията по транспорт и безопасност на движението.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>