Аязмото – 15 октомври 2018 година

15-ти, понеделник, поредният слънчев октомврийски ден. Екип на ТВ Загора е на Аязмото.

Старозагорци очакват с нетърпение реновираното свое Аязмо и се надавят да е по-хубаво…

Въпреки желанието ни да разговаряме с представители на фирмата-изпълнител, такива не открихме на терен, но получихме уверението за последващ разговор.

Попитахме и общинска администрация за хода на ремонтните дейности. Оттговор от Емилия Благоева – ПР на Община Стара Загора.

„В момента върви озеленяването на вече завършени участъци от парка. Подготвени са за засаждане храсти и дървета. По алеята от летния театър към площадката за бадминтон се поставя пластична композиция на старозагорския скулптор Димо Димов.Извършват се довършителни дейности по алеите. Предстои пускането на малките шадравани по средната каменна алея към параклиса.

Предстои асфалтирането на западната алея.“ – съобщиха от пресцентъра.

Припомняме „ Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на парк „М. М. Кусев“ се изпълнява в рамките на втория етап от реализацията на проекта „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“.

След проведена открита процедура по ЗОП за изпълнител бе избран „Водстрой 98“ АД, София. Срокът за извършване на предвидените строително-монтажни работи е 270 календарни дни. Първата копка бе направена на 15 ноември 2017 г.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>