БСП с въпроси към кмета

Какво се случва със строителните материали, които се премахват при ремонтите в Стара Загора? Това питане отправя към кмета на Стара Загора общинският съветник и председател на БСП Валентина Бонева. Въпросите, за сесията на 27 септември, са във връзка със строителните и ремонтни работи на територията на град Стара Загора през 2017 г. и 2018 г.

„В хода на ремонта на площада, пешеходната зона, парк „Митрополит Методий Кусев”, улици, и др. бяха отстранени тротоарни плочки тип „кокалче”, павета, плочи от естествен камък и други видове строителни материали. Във връзка с демонтажа им Общината следва да предостави информация колко квадратни метра от различните строителни материали са премахнати до момента от всички обекти, които се изпълняват в града през миналата и настоящата година”, счита Валентина Бонева. Тя иска информация и за това къде и с какви изходни документи са насочени премахнатите материали – села, други обекти, складове като за всеки обект бъдат отразени вида и количеството.

Отговори от кмета на Стара Загора очаква и общинският съветник Климент Пенчев, който задава въпроса Контролира ли и как община Стара Загора изпълнението на поети ангажименти?
Според съветника продължава практиката Общинският съвет да предоставя собственост на спортни клубове като те от своя страна поемат задължения за ремонт и инвестиции в базата, както и за ползването й от деца и ученици при облекчени условия.
На предстоящото заседание на местния парламент съветникът очаква устен отговор за действията, които ще предприеме Общинската администрация предвид факта, че в продължение на три години СНЦ “Спортен клуб Загорски стрелец” – Стара Загора не използва сградата по предназначение.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>