Милион и половина за възстановяване на банята в с. Ягода

Емблематичната сграда на банята в с. Ягода, община Мъглиж ще бъде ремонтирана със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това потвърди зам. кметът на Община Мъглиж Душо Гавазов.

С 24 000 лева Министерството на регионалното развитие и благоустройоството изготвя цяла проектна документация за консервация и реставрация на сградата на бански комплекс в с. Ягода.

Проектът за обновяване на банята в с. Ягода ще бъде внесен за съгласуване в Националния институт за надвижимо културно наследство в София, защото сградата на банята е паметник на културата от местно значение, с уникална архитектура. Построена в началото на 20-ти век.

Реализацията на проекта за реконструкция и консервация на комплекса ще струва около милион и половина лева и ще се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с целева субсидия.

Припомняме, че по време на втория мандат на управлението на ГЕРБ, Лиляна Павлова, тогава ресорен министър, обеща емблематичната сграда да бъде възстановена.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>