Конкурсът против насилието и за равнопоставеност на половете в училищата е от 2013г.

По повод разпространеното писмо на Министерството на образованието в социалните мрежи, с който се обявява конкурс сред училищата на тема “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“ днес получихме разяснение от директора на Регионалното управление на образованието Стара Загора.
Националният конкурс за училище без насилие и равнопоставеност на половете се провежда от учебната 2013/ 2014 година по инициатива на фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и Националната мрежа за децата. Съдействието от страна на Министерството се отнася само до информиране на училищата да участват в този конкурс, но напълно доброволно.
Конкурсът е в синхрон с мерките, залегнали в Националната стратегия за равнопоставеността на жените и мъжете, приета с Решение на Министерския съвет през 2012 г. със срок на действие до 2020г.
Цялото интервю с Татяня Димитрова по темата може да гледате на 29 януари от 9.30.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>