Майстори от полската плакатна школа с изложба в Стара Загора

Изложба „Плакат“ с творби на полските членове на журито на Международното триенале на сценичния плакат бе открита в Художествената галерия на Стара Загора.
Експозицията е част от уникалния фонд на международното триенале и представя произведения на световно признати плакатисти, чието влияние се простира върху цялата съвременна европейска визуална култура, а творчеството им формира възгледа за изкуството на плаката от средата на 20 век до днес
Полският институт в София работи с Международното триенале на сценичния плакат от 1995 година. Благодарение на това сътрудничество най-авторитетните представители на полската плакатна школа, които са част от международното жури, оценяват представените работи, обменят опит с колегите от бранша и установяват интересни и творчески познанства.
Международното триенале на сценичния плаката е създадено през 1994 година от Божидар Икономов, Божидар Йонов и Албена Спасова, то и днес продължава да е единствената актуална международна платформа, фокусирана върху сценичния плакат в неговите безброй превъплъщения в национален и световен контекст.
Изложбата с творбите на членове на международното жури на триеналето
ще остане в залата на градската художествена галерия до 20 декември.

Категория: КУЛТУРА
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>