Младежи организират кампания за борба със СПИН в Стара Загора

Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора и доброволци от Български младежки червен кръст (БМЧК) организират кампания по повод 1 декември- Световен ден за борба със СПИН.
На 29 ноември 2017 г. от 18.00 часа в Младежки дом Стара Загора ще има прожекция на филма „Ти гониш”, който представя рисковете от заразяване със СПИН и начините за разпространение вируса. След това ще се проведе дискусия на тема „Моето здраве е моето право”, организирана от МОС, с помощта на Регионална здравна инспекция Стара Загора, заедно с младежи от клуб „Зараза“ към сдружение „Самаряни“, Превантивно-информационен център по зависимости, сдружение „Свят без граници“, БМЧК.
Ще има възможност за доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в мобилен кабинет на Регионална здравна инспекция – Стара Загора от 18.00 до 20.00 часа.
Мобилният кабинет ще бъде на разположение на желаещите и на 1 декември от 11.00 до 12.30 часа в Стара Загора, паркинга в района на Градски плувен басейн, както и от 12.30 до 14 часа в централна градска част (бул. „Цар Симеон Велики“ и бул. „Руски”- централен РЕП).
На 1 декември Младежки общински съвет организира и информационна кампания. Ще се раздават информационни материали и кондоми, ще има игри с млади хора по темата, както и писане на послания свързани с мотото на кампанията.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>