Берое постигна категорична победа над тима на Ямбол

Берое постигна категорична домакинска победа над отбора на Тунджа Ямбол със 102:85.

Двубоят започна силно за „зелено-белите“, като още в първите секунди вкараха бързи 7 точки. До края на първата четвърт момчетата на Любо Минчев не позволиха на съперниците си да ги доближат и затвориха с 9 точки разлика – 30:21.
През втората четвърт ситуацията в залата не се промени и баскетболистите на Берое натрупаха двуцифрен аванс благодарение на добрите изяви на Алекс Дейвис и Александър Георгиев. Преди почивката старозагорският тим водеше с 15 точки (59:44).
Няколко грешки на Берое през третата четвърт позволиха на гостите да намалят пасива си, но за кратко. Ефектен опит за забивка направи Ники Николов. Последваха силни минути за Тихомир Желев и Тери Уиснант и частта приключи с 83:65 в полза на Берое.
„Зелено-белите“ продължиха да диктуват събитията на терена и през последните 10 минути.
Най-резултатни бяха Александър Георгиев и Тери Уиснант, съответно с 29 и 28 отбелязани точки. За гостите от Ямбол с 22 точки се отчете Брайкъс Перин.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>