17 нови членове на Съвета на децата

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева откри третото изнесено заседание на Съвета на децата, което се провежда в Стара Загора.Форумът е тридневен и приключва днес.
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънчева насърчи участниците в Съвета да отстояват мнението си и гарантира, че ще направи всичко възможно мнението им да не бъде повлияно от възрастните. България е сред водещите страни, които налагат модела на детското участие.
17 са новите членове на Съвета за децата, които в Стара Загора за пръв се запознават с колегите си. Те са избрани на мястото на членовете, които вече са навършили 18 години. Една от тези, които си тръгва е Йоана от Силистра
Мандатът на новоизбраните членове е двугодишен. Разбирам отговорността, която всеки от членовете на Съвета поема – не само за себе си, но и за всички деца от областта, която представлява. Ще бъда съпричастна с вас, подчерта председателят на Държавната агенция за закрила на детето.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>