Старозагорската Детска градина № 68 „Патиланско царство“ празнува 20-та си годишнина

Детска градина № 68 „Патиланско царство“ е от градините в Стара Загора с опит и традиции. През 2017 г. се навършват 20 години от нейното създаване. Юбилеят бе отбелязан подобаващо като „Патиланска европеада“ – съвместен проект с Община Стара Загора, във връзка с кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“.

Атмосферата се  изпълни с весело настроение, спортен дух, желание за игри и победа с посрещането на децата от всички възрастови групи в детската градина, разпределени в различни спортни дисциплини: „Футбол“, „Бягане“ , „Спортен риболов“, „Баскетбол“ , „Скок на дължина“, „Хвърляне в цел“, „Хокей на трева“ , „Художествена гимнастика“ и „Спортно катерене“.

Директорът  на градината Росица Димитрова поздрави всички гости, както и своите възпитаници и екипа, който се грижи за тях. Приветствия отправиха и гостите на юбилея, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, Петя Желязкова – член на Обществения съвет към градината .

Европеадата беше открита с демонстрационен мач между деца и родители.  Малките спортисти, възпитаници на ДГ №68 „Патиланско царство“ показаха впечатляващи резултати, за което получиха награди от Община Стара  Загора – торбички и шапки, както и от градината – грамоти за участие, купи и медали за изявилите се с най-добри резултати, а за най-малките –  книжки и часовници.

За доброто настроение се погрижиха  мажоретките от Център за работа с деца  и  гимнастичките от СКХГ „Берое“, чието съчетание се съпроводи  от соловото изпълнение на близначките Златина и Катерина Кукеви, настоящи възпитанички на детската градина. Присъстваха специалисти от отдел“Образование“ и представители от училища и детски градини.

В тържеството взеха участие и родителите, с чието присъствие и помощ празникът се превърна в незабравимо изживяване за децата.

 

Старозагорската Детска градина № 68 „Патиланско царство“ празнува 20-та си годишнина

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>