Баскетболистите на „Берое“ спечелиха Суперкупата на България

Блестящ старт за сезона направи баскетболния отбор на „Берое“. „Зелено-белите“ спечелиха суперкупата на България в напрегнат двубой в зала „Универсиада“.
Двубоят започна добре за „Лукойл“ със серия от 10-2. В следващите минути играта бе сравнително равностойна, като шампионите поддържаха разлика от няколко точки. Последва нова серия от 11-2 в тяхна полза, с което тимът направи преднината си двуцифрена, а в края на частта тя бе 12 точки.
Във втората част „Берое“ вдигна оборотите.“Зелено-белите“ направиха серия от 10-0 и се доближиха само на 2 точки от своя съперник. Следващите минути бяха много оспорвани, а секунди преди края на полувремето резултатът бе изравнен. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 42-42.
Интригата се запази и след подновяването на мача. В средата на третата част Берое стигна до пълен обрат и поведе за първи път в срещата. След това играта вървеше кош за кош, а преди решителната четвърт тимът от Стара Загора водеше с 5 точки.
Момчетата на Любо Минчев продължиха със силното си представяне и през последната част и в крайна сметка постигнаха победа с 86 : 85.
Над всички за „Берое“ бе Алекс Дейвис, който отбеляза 33 точки. Той бе избран и за MVP на мача.
Малко след триумфа на Берое от щаба на Лукойл Академик подадоха контестация за мача.
Претенциите на шампионите са, че в даден момент от втората част тимът от Стара Загора е бил с петима чужденци на терена, което не е разрешено. Това е станало при смяна на Александър Янев.
Комисия, ще разгледа записа от мача и ще провери дали претенциите на шампионите са основателни. Ако това е така, най-вероятно „Берое“ ще получи глоба от 2000 лева . Възможно е и срещата да бъде преиграна.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>