Поредна авария отлага асфалтирането на ул. Раковска

Вместо обещано  асфалтиране на участък по ул. Раковска, под ул. Христо Ботев, отново авария и ремонт.

Подменят изцяло смачкана тръба по канализацията, след което ще се пристъпи към подновяване на уличното платно, заяви инж. Татяна Манчева от ВиК Стара Загора.

Преди седмица, след спешни ремонти по канализационната мрежа на ул. Раковски, от ВиК Стара Загора заявиха, че ще се пристъпи към асфалтиране на участъка, на юг от ул. Христо Ботев. Днес обаче отново се копае в южната част на ул. Раковски, до ул. Братя Жекови. Причината – установена непроходимост на канализационната тръба.

 

Ул. Раковска е еднопосочна за движение и въпреки неудобствата от ремонтите и големия трафик от леки коли и фирмени бусове, хората се отнасят с разбиране към проблема, доволни че към момента са отстранени повредите по канализационната тръба и след проливни дъждове не се пълнят приземните етажи на къщите.

 

Специалисти от ВиК дружеството уверяват, че повече ремонт на канализационната мрежа в този участък няма да се наложи.  Основните причини за проблемните места по канализационната мрежа в централна градска част е остарялата канализация и строежите на нови обекти и кооперации.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>