Община Мъглиж с отговор на обвиненията на депутат от БСП

Цялото ръководство на община Мъглиж застана днес пред медиите, опровергавайки обвинения на народни представители от БСП Стара Загора. С факти и документи зам. кметът д-р Душо Гавазов защити политиката на ръководството за европейското бъдеще на община Мъглиж .

Поводът за нарочния брифинг е прессъобщение, разпространено от БСП, в което ръководството на община Мъглиж е обвинено в бездействие на тема инфраструктура, липса на пречиствателна станция и не добро усвояване на евросредства. На всички обвинения отговори д-р Душо Гавазов – зам. кмет по европейски структурни фондове и програми….

 

Три са входираните проекти на община Мъглиж пред Междуведомствената комисия по възстановане. Те касаят спешни ремонти на пропаднали участъци от пътното платно към планинските села Селце и Сливито. Въпреки оскъдния бюджет със собствени средства са извършени спешни кръпки на 17-км. Участък от пътната инфраструктура, който още не е платен на изпълнителя. Още през м. март спешно е ремонтиран и натоварената подбалканска отсечка С. Дъбово –Мъглиж към Гурково.

 

Пред Държавен фонд Земеделие, ръководството на община Мъглиж е входирало 3 проектни предложения, получили високи оценки. Между първи и втори тур обаче на президентските избори е променена наредбата и така те отпадат, коментира Душо Гавазов.Затова е общинското ръководство възнамерява отново да заведе съдебен иск срещу Държавен фонд Земеделие в Софийски административен съд .

 

 

Зам. Кметът припомни, че цели с осем проекта е кандидатствала община Мъглиж по време на управлението на Пламен Орешарски по публичната инвестиционна програма. Не са получили нито стотинка, следствие на което със собствени средства са осъществили четири проекта в община Мъглиж: детска градина с. Ветрен за 350 000 лева, втори етап от канализация в с. Тулово, изграждане на водопровод за минерална вода в с. Ягода и ремонт на читалища.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>