Водещи хирурзи-офталмолози на живо от операционната на клиника „Трошев“

Водещи офталмолози от цялата страна дискутираха  в Стара Загора новости и съвременни решения за катаракта, глаукома и заболявания на ретината. Направени бяха четири очни хирургични процедури на живо, от операционната на очна клиника Трошев. Вижте още:

 

Четири са очните хирургични процедури, които бяха излъчени на живо от операционната на очна клиника “Трошев” по време на среща на специалисти от цялата страна на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България”. Операциите бяха наблюдавани от лекари и пациенти от целия свят, благодарение на излъчване в реално време в уеб пространството, а с помощта на аудиовизуална връзка от операционната поканените офталмолози следяха и дискутираха хода на интервенциите.

На форума бе представено ново решение за борба с глаукома – безкръвна и безшевна микроинцизионна операция, не по-дълга от 10 минути, с нов миниатюрен глаукомен имплант, който се поставя за първи път в Стара Загора.

Операциите бяха извършени от двама от водещите офталмохирурзи в страната. Д-р Трошев, със своите над 14 000 операции, ще бъде домакин на хирургията на живо, а д-р Мишев със стотици излъчени досега операции и над милион гледания в youtube, ще бъде гост-хирург от София.

Срещата бе придружена и с дискусия на тема “Заедно за европейско качество на офталмологичната помощ в България. Мястото на частните практики в българската офталмология”.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>