Инициативата  „Отново на училище“ в ГПЧЕ „Ромен Ролан“

На 9-и май ще се проведе инициативата  „Отново на училище“ в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, организирана от Младежки екип Европа към Представителството на Европейската комисия в България. Инициативата се провежда навръх Деня на Европа с цел да популяризира дейностите и възможностите на Обединена Европа сред младите. Старозагорецът Емил Стоименов е член на екипа, който се завръща за трета поредна година в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, където завършва средното си образование. Събитието протича с викторини с награди, разказ за 9 май и корените на ЕС.

Целта на тази инициатива е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз. Още през 2011 r., c цел провеждане на инициативата „Отново на училище“ в България, беше създаден младежки екип Европа, чиито дейности се координират от представителството на Европейската комисия в България. Екипът се състои от студенти-доброволци, чиято задача е да се върнат в училището, което са завършили, и да представят презентации по европейски теми.  „Отново на училище“ е част от традиционните европейски инициативи в България, с които се отбелязва 9-и май, Деня на Европа. Посещенията в училищата, обаче биха могли да се случват през цялата година.

Събитието ще се проведе на 09.05 в 13:20 в зала „Америка за България“ в ГПЧЕ „Ромен Ролан“.

 

Инициативата „Отново на училище“ в ГПЧЕ „Ромен Ролан“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>