Колко струват черешите в Стара Загора?

Сезонът на летните плодове все още не е в разгара си, но вече се появиха първите череши. Цената от 50 лв за килограм, внос, открити на софийски пазар, стресна потребителите.

Решаваме да проверим има ли череши на Централния пазар в града на липите и колко струват. Откриваме не череши, а ягоди.
Показват ни къде са черешите. Оказва се, че само една търговска маса на централния пазар към момента предлага от сладките летни плодове, но заедно с репортерската ни проверка идва и разочарованието.
Само преди дни тук са пристигнали първите череши. Продадени са десетина килограма. А някои от клиентите са в очакване да се появят отново.
Според търговци това лято ще има проблем с българските череши заради метеорологичните условия, които са нанесли сериозни щети на реколтата.

Оцелелите череши се очаква да излязат на пазара до края на май. Тогава и цената ще е различна и няма да бъде от 50 и 30 лева, а по-ниска, категорични са продавачите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>