Старозагорката, която бе глобена заради бездомни животни, продължава съдебната битка

Ваня Вангелова, която бе глобена със 100 лева заради това, че храни бездомни животни пред жилищния си блок и така нарушава общинска наредба, не се е отказала да се грижи за кучетата и котките.
Докато водим разговора, при нас пристига един от примерите за доброволчество. Каква е историята му?
В същото време, докато едни помагат на бездомните животни, други ги убиват. Заглавията са шокиращи: „Кучета агонизират от отрова в детска градина в Перник“ , „Запалиха живо сакато куче в двора на гимназия в Благоевград“. Ваня ни разказва и за пресен случай на агресия край квартал „Железник“.
Старозагорката призовава управляващите да обърнат внимание на последствията от неспазване на Закона за защита на животните и е категорична, че съдебната й битка продължава.
Според Ваня все повече се неглижира проблемът с бездомните животни и закона за тяхната защита. А хората, които воюват с тях са предимно тези, които замърсяват околната среда и изхвърлят боклуците си през терасите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>