Откриха международния франкофонския фестивал в Стара Загора

Днес официално бе открит международния франкофонски ученически театрален фестивал. Стара Загора отново е любезен домакин на 24-тото издание. Фестивалът се провежда в рамките на три дни.

 

След кратко прекъсване отново можем да се потопим в престижното театрално събитие на младите хора, изучаващи френски език. Участните са на възраст от 14 до 19 години, освен български трупи ще участва и такава от Македония. За провеждането на фестивала ще помагат и доброволци от езиковата гимназия в града на липите. Утре, събота, програмата продължава с презентация на проф. Д-р Венета Дойчева от НАТФИЗ, информира организаторът на събитието колегата Велизара Цонева. Петчленно е журито на фестивала с председател Ян Новак от Международния център за франкофонски театър.

 

Европа директно Стара Загора и общината също са предвидели награди – литература на френски език и рекламни материали. Фестивалът се провежда под егидата на Министерство на образованието. Заключителната церемония ще бъде в Драматичния театър, в неделя от 9.30 ч.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>