Операция „24 часа контрол на скоростта“ и в Стара Загора

Полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“ проведе сектор „Пътна полиция“.

Операцията е организирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL . Основни цели на операцията е намаляването на броя на възникналите пътно-транспортни произшествия в резултат на шофиране с превишена скорост, намаляване на пътния травматизъм, повишаване на дисциплината сред шофьорите на МПС, информиране на обществото за опасностите, които следват неспазването на правилата за движение по пътищата.
На територията на страната специализираната полицейска операция за контрол на скоростта започна в 6 сутринта.
Наш екип засне част от операцията в района на СБА.
Според правилата знак за видеонаблюдение сигнализира водачите, че в района има автопатрул.
Само за час и половина камерата хвана 11 нарушители. Най-високата скорост бе от 92 километра в час.
В ЕС, както и в България, основната причина за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия със загинали и тежко ранени лица е движението на моторни превозни средства с висока скорост.
Във връзка с операцията са определени точки за контрол на скоростта, които са съобразени с интензивността на движението, както и в районите около учебните заведения, детски градини, болнични заведения и други места, където има условия за управление с висока скорост.
Резултатите от операцията ще бъдат оповестени на пресконференция утре.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>