Кой замърсява парка?

Тръгваме по дирите на боклуците по пътя, близо до известен старозагорски ресторант, който сега не функционира.
От лявата страна на платното ни посрещат строителни и битови отпадъци, сред които хартии, пластмасови бутилки и ненужна и стара мебел. Със сигурност замърсената площ не е от вчера и от днес.
Атмосферата – тихо, спокойно, зелено и………..мръсно.
Следващата спирка не е по-различна и е на същия път за Телевизионната кула.
Преобладават чаши от кафе и напитки, чинийки и дрипави дрехи. От първоначалния поглед става ясен профилът на замърсителите – любители са на кафето, бирата и спиртните напитки.
Наоколо е пусто, а единственият човек, който срещнахме не беше замърсител, но отказа да говори пред камерата дали му харесват боклуците наоколо.
В търсене на поредната доза отпадъци пътят ни доведе до…..кисело зеле. За съжаление, не на колоритна трапеза, а на земята сред други отпадъци.
Най-вероятно зоната около пътя, който стига до квартал „Самара“ се оказва най-удобна за изсипване на боклуците. Вероятно има такива и сред зеленината навътре. Ще проверим в следващ репортаж.
А дотогава остават питанките : Защо паркът се превръща в сметище и кога ще бъде следващата „разходка“ на старозагорския бай Ганьо?

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>