Организират информационна кампания за аутизма

Трийсетина деца прекрачват прага на център „Алтернатива“ в Стара Загора. Всеки, който отвори входната врата на симпатичната къщичка с пъстър двор, вижда рисунките. Творбите загатват, че таланти тук не липсват. Надникваме в една от залите за индивидуална работа.
За да бъде по-добре информирано обществото, гражданско сдружение „Алтернатива 55“ организира за осма поредна година едномесечна кампания за повишаване на информираността и за изграждане на подкрепяща среда към децата с аутистичен синдром. Кампанията е от 6 март до 6 април.
На музикален фон и в приятна атмосфера в стая с различни играчки тече заниманието и с друго дете в центъра.
Втори април е обявен от ООН за Световен ден на осведоменост за аутизмапрез 2007 година. Той цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм, да алармира световната общност относно превръщането му в глобален проблем на здравната, социалната, образователната сфера, да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция. Все още в страната ни няма статистика колко деца имат подобни проблеми. Тези, които посещават старозагорския център са на различна възраст.
В рамките на информационната кампания е обявен конкурс за рисунка на тема „Приятели“. Сред другите прояви са информационен ден за родителите, който ще се проведе на 30 март. На 2 април предстои ден на откритите врати на Център „Алтернатива“ , а два дни по-късно във фоайето на общината ще се открие изложба с участвалите в конкурса рисунки и ще бъдат наградени участниците.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>