Приеха Бюджет 2017 на Община Стара Загора

Данъци, такси и услуги няма да се увеличават, каза при представяне на предложението за бюджет 2017 на днешната сесия кметът Живко Тодоров.
Бюждет 2017 е направен дисциплинирано.
Основните приоритети и средства са в няколко посоки, тъй като няма как всички желания да бъдат удовлетворени, подчерта кметът. Първият приоритет е образованието.
Социалните дейности са също основен акцент. Третата посока е благоустрояването и решаването на ежедневните проблеми на хората, допълни Тодоров.
Спорт, култура и средства за селата са сред останалите приоритети. Инвестиционната програма е в размер на над 23 милиона лева. Ето някои от планираните дейности. През 2017 г. са предвидени средства за основни ремонти на детски градини, училища и физкултурни салони. Ще бъдат вложени средства в благоустрояване на междублокови пространства. Ще бъдат завършени реконструкцията на кръстовището на ул.“Капитан Петко войвода“ и бул. „Цар Симеон Велики“, двете автогари в кв. „Зора“ и кв. „Железник“ и придобита сградата на Търговската гимназия. Заделени са средства за обзавеждане на музей „Литературна Стара Загора“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>