РЗИ с отчет за 2016 г.

Бронхит и пневмонии са най-честите усложнения при грип. Заболяването е засегнало всички възрасти.
През миналата година са извършени 1470 проверки по епидемичен контрол и 255 по регистрациятта, утвърдените медицински стандарти и спазването на нормативните изисквания на медицинската документация на лечебни заведения за извънболнична помощ, сочи отчетът на Регионалната здравна инспекция. Постъпили са 270 сигнала , най-голям е броят на тези, които са препратени за решаване по компетенстност от Областа дирекция по безопасност на храните и общинските администрации.
Извършени са общо 6411 проверки по спазване на забраната за тютюнопушене.
Съставени са 13 акта за установени административни нарушения, издадени са 11 наказателни постановления за налагане на глоби на стойност 3100 лв. През 20016 година са проведени 144 обучения, с които са обхванати и 2685 ученици. Три новорегистрирани случаи на заболели от ХИВ в област Стара Загора има през миналата година, за предходната те са били 7.

Категория: ЗДРАВЕ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>