Омбудсманът за казуса „Бедечка“

Омбудсманът Мая Манолова се срещна днес с представители на старозагорския инициативен комитет по казуса „Бедечка“. Тя обяви на пресконференция, че ще настоява пред кмета Живко Тодоров становищата, които са дадени по време на Общественото обсъждане на Общия устройствен план да станат публични, а предстоящото заседание на Експертния съвет – открито. Манолова призова председателя на Парламента Цецка Цачева да включи в дневния ред точката за мораториума върху строителството в парка.
Манолова се срещна и с жители на радневските села Бели брег и Трояново . Причината са десетки жалби срещу принудителното им изселване о Мини Марица-изток заради разширяването добива на въглища.
Междувременно, от Мините излязоха с официален отговор за процедурата относно преселването на двете села. Политиката на „Мини Марица-изток“ ЕАД е към всеки един случай да се подхожда индивидуално, като максимално се удовлетворяват исканията на собствениците, в това число и възможност за обезщетяване с имоти, собственост на ММИ ЕАД гр. Раднево.В инвестиционната програма на дружеството за 2017 година са планувани достатъчно финансови средства за закупуване на жилищни имоти при заявено желание от собствениците, гласи част от отговора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>