Близо 300 души почистваха ръчно снега

Близо 300 души почистваха днес ръчно падналия през последните седмици сняг по тротоарите и местата за придвижване на пешеходци в кварталите и централната част на Стара Загора, съобщиха от администрацията.
140 служители от звено „Чистота“ почистваха около автобусните спирки, тротоарите, болниците, училищата, детските заведения, големите административни сгради и там, където основно се движат пешеходци.
В парковете и градините снежната покривка от местата за движение отстраняваха 70 служители на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Още 80 души се бориха с натрупалия сняг и от почистващата фирма.
Гражданите и собствениците на банки, заведения, гаражи, търговски обекти и други следва също да поемат задълженията си, предвидени в Наредбата за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на Община Стара Загора, и да се включат в почистването на града от сняг и лед.
Собствениците, наематели и ползватели на недвижими имоти или части от тях са длъжни да почистват и ледените висулки при осигуряване на безопасност на преминаващите граждани.
От общината очакват, че в почивните дни гражданите ще се включат активно в почистването.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>