Баскетболистите на „Берое“ стартираха годината с победа

Баскетболният „Берое“ победи Спартак в първия си двубой за тази година. Старозагорският тим се наложи над съперника си с 94:65.
Двубоят в общинската спортна зала в Стара Загора премина почти изцяло под диктовката на играчите на „Берое“. „Зелено-белите“ започнаха със серия от 6:0 и завършиха първата част с двуцифрен аванс 22:11
В началото на втората част обаче гостите вдигнаха оборотите и се възползваха от серията от грешки, допуснати от играчите на „Берое“. Така в средата на тази четвърт разликата бе сведена до едва 9 точки – 27:19.
На полувремето пък авансът на старозагорци бе само 7 точки – 38:31.
След почивката „Берое“ започна с добра серия от 13:2 и върна двуцифрения си аванс. Това позволи на домакините да доиграят спокойно двубоя и в последната част.
За успеха на „Берое“ 19 точки записа Брандис Райли-Рос. С двуцифрен актив се отчетоха още Шейн Гибсън, Аарън Джоунс, Стипе Тесия и Омари Гудул.
В следващия си двубой „зелено-белите“ ще се изправят срещу „Сигал“ в двубой от Балканската лига.Срещата ще се играе във вторник в Прищина.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>