Обвинение за 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване за кражби от частни домове

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване за кражби от частни домове

 

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора  съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Асен В., на 24 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че при условията на продължавано престъпление в немаловажен случай, след предварителен говор с още три лица, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство и моторно превозно средство отнел чужди движими вещи от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.195,ал.1,т.3,т.4,т.5,т.7 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.26,ал.1 във връзка с чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че обв. Асен В.  през периода 11-19.03.2012 г., заедно с трима  съучастници, използвайки взлом и техническо средство – лост е проникнал в четири жилища на територията на гр. Стара Загора, откъдето четиримата отнели бяла и черна техника – перални, телевизори, микровълнови печки , компютри и др. Отнетите вещи извършителите превозвали с таксиметров автомобил, продавали ги и изразходвали получените пари за лични нужди. След извършване на престъплението обв. Асен В. напуснал пределите на Република България и се укрил от наказателно преследване, като работил в Италия и други държави. Наказателното производство спрямо другите трима извършители е приключило с осъдителни присъди. Обв. Асен В. бил обявен за общодържавно издирване. На 13.12.2016 г. Асен В. е бил установен, задържан и привлечен като обвиняем.

Обв. Асен В. е двукратно осъждан за престъпления от общ характер – кражби. Деянието по настоящото дело е извършено в изпитателния срок по предходните му осъждания. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Асен В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обв. Асен В. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

22 декември 2016 г.

Обвинение за 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване за кражби от частни домове

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>