Изтича крайният срок за нови изисквания към бензиностанциите

С изменение на Наредба №16 през 2014-а година се въведоха нови изисквания към бензиностанциите, при които следва да бъдат оборудвани и да съответстват на Етап 2 на улавяне на бензиновите пари, напомнят от Регионалната инспекция по околната среда и водите.
Изтича крайният срок, в който бензиностанциите трябва да бъдат оборудвани в съответствие с изискванията и предстоят проверки.
На територията, обслужвана от Регионалната екоинспекция има около 250 бензиностанции, за област Стара Загора те са около 130. От началото на годината те ще бъдат проверявани по график.
Ако бензиностанциите не са изпълнили определените изисквания, те подлежат на глоби. Предвиждат се санкции, които за физическите лица са от 2 до 10 хиляди лева, а за фирмите и юридическите деца – от 5 до 20 хиляди лева. Друга приложима мярка е принудително-административна. Предвижда се спиране на бензиноколонки чрез пломбиране до тяхното привеждане в съответствие с изискванията.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>