Коледна елха краси центъра на Стара Загора

15-метрова елха ще радва старозагорци и гостите на града за празниците. Днес, с помощта на специализирана техника, започна украсяването на вечнозеленото дърво.
Вчера 15-метровата елха от общинския разсадник, бе транспортирана със специален превоз до мястото, където ще заблести в пълния си блясък на 6 декември. в 17,30 ч. Специален гост на събитието ще бъде белобрадият старец Дядо Коледа, а за малчуганите, актьорите от Държавния куклен театър ще представят аудио-визуалния спектакъл „Звездата на Божия син“.
Община Стара Загора подготви специална програма с различни събития, която е публикувана на официалния сайт. Коледни базари ще има не само в централната градска част, но и в кварталите.. Празнично украсен тази зима е не само централният булевард „Ц. С. Велики“, но и бул. „Св. патриарх Евтимий“.
Тази година е организиран и конкурс за Коледна украса. Най-запалените създатели на коледна украса могат да участват в конкурса „Да събудим Коледния дух“, като качват своите снимки в създадената група под същото име във Фейсбук. Там фотосите ще могат да бъдат видени и оценявани от всички. Предвидени са награди.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>