Време е за…..зеле!
Днес е денят на киселото зеле. Откога и защо зелето има празник не е толкова важно. Любопитното е, че въпреки всички модерни храни, то си остава класика в бидоните. Със зеле от пазара си тръгна и Румен Боев, но то няма да успее да стане кисело.
Тази година зелето е по-евтино, коментират търговци.
Добрата новина е, че засега чуждо зеле все още няма. Подреденото по търговските маси идва от родни производители. Зелето от село Средец е едно от най-вкусните. На първо място, защото е истинско, казва Валентина.
Малко след разговора ни за истинското и фалшивото цял чувал със зеле се готви да отпътува към дома на стопанина си.
Определят зелето като естественият пробиотик, който мори рака, вирусите. Смята се, че то е много богато на витамин С. Има и други ценни качества. Така че…..защо да няма ден на киселото зеле?!