Комисар Стоян Колев с високо отличие

1300 са били пожарите в старозагорска област от 15 юли до 15 септември тази година, за разлика от миналата, когато са регистрирани 750. Увеличена е и бройката на произшествията за десетте месеца на година, в сравнение с 2015 година. Изгорели са 2215 дка широколистна и 1291 дка иглолистна гори. Това съобщи в студиото на ТВ „Загора“ комисар Стоян Колев, областен директор на противопожарната служба. Той получи сребърна значка от министърът на земеделието Десислава Танева за проявен героизъм по време на гасенето на тежките пожари през лятото.
видео
На церемония в Хасковския театър Държавните Горски Предприятия в България отличиха най-достойните пожарникари и горски служители.
Комисар Стоян Колев съобщи актуални данни за пожарите през двата летни месеца и тези от началото на годината до днес.
През 2018 година в България ще бъде готова системата за мониторинг на горите, което до голяма степен ще улесни работата на пожарникарите.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>