Отново „Августиада“

Петото издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“ започва в петък – 14 октомври с конференция в Регионален исторически музей. Вечерта от 19 часа в Държавна опера Стара Загора ще бъде избрана Царица на Августиада. Това е и различното от предишните издания. Входът е свободен.

Официалното откриване на изложението на вино и кулинарни продукти е в събота от 11 часа в Регионален исторически музей. Изложението продължава и в неделя.
Формулата на успеха тази година е вино, кулинарно изкуство и красота. Фестивалът допринася и за популяризирането на Стара Загора, коментира Олег Стоилов, председател на Търговско промишлената палата – организатор на събитието.
Сред организаторите на „Августиада“ е и Община Стара Загора.
Срещу вход от 7 лв за един ден и 10 лв за двата фестивални дни посетителите на изложението ще могат да дегустират вина и да гласуват за тях, да опитат от кулинарните продукти, да закупят сувенири, както и да разгледат музея.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>