Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен мъж за кражба

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Ясен П., на 37 г., за това, че на 1 октомври 2016 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – един мобилен телефонен апарат, от владението на другиго, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, – престъпление по 196,ал.1,т.1 вр.чл..194,ал.1 вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обв. Ясен П. досъдебно производство е установено, че същия на 1 октомври 2016 г. в гр. Стара Загора гостувал на свои познати, като останал да пренощува в дома им. Той изчакал домакините да заспят, след което взел от жилището мобилен телефонен апарат, ползван от домакинята, ведно със сим-карта и избягал. Обв. Ясен П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е многократно осъждан за престъпления от общ характер, повечето от които са такива против собствеността. Същият е освободен от затвора на 20  септември 2016 г., където е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Предстои внасяне на искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Ясен П.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен мъж за кражба

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>