За първи път в рамките на два дни в Стара Загора се провеждат три паралелни турнира по бридж. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и президентът на Българската бридж федерация инж.Тони Русев, председател на старозагорския клуб по бридж „Вито“, откриха събитието, което е включено в спортния календар на Община Стара Загора. Чахова приветства състезателите от името на кмета Живко Тодоров като подчерта, че подобно събитие е чест за града, още повече в деня на неговия празинк.

Днес сутринта започна 9-та открита Балканиада по бридж за мъже и жени в конферентната зала на комплекс „ Верея“. В нея участват 18 отбора от България, Румъния, Турция, Гърция, Хърватска, Англия, Сърбия и Македония. В нея Стара Загора е представена от една състезателна двойка.

За първи път градът е домакин на Първото Балканско младежко отборно първенство по бридж. В него участват младежи до 25 г. възраст, в 10 отбора от 6 държави – България, Румъния, Турция, Гърция, Сърбия и Австрия. По този повод в Стара Загора пристига президентът на Европейската бридж лига Ив Обрѝ, който утре ще срещне със зам.-кмета Красимира Чахова.

В Регионалния младежки бридж фестивал, който включва два турнира, участват най-добрите двойки до 25 г. възраст от цялата страна.  Младежите бяха поздравени и от Невена Димитрова, представител на КонтурГлобал Марица Изток 3, с чиято помощ се провежда регионалният фестивал.

По две двойки от Стара Загора участват в Балканиадата и младежките турнири. Младежкият бридж в града е с традиции. Оттук са излезли едни от най-силните състезатели на младежкия национален отбор като Диян Спасов, Николай Василев, Живко Драганов и др.

Организатор на трите събития, включени в програмата за Празника на града, е Община Стара Загора. Награждаването на победителите е утре, 6.10.2016 г., след 21.00 ч. в конферентната зала на хотел „Верея“.

Стара Загора е домакин на Балканиада и младежки турнири по бридж

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>