Живко Тодоров награди вицеолимпийската шампионка Мирела Демирева

С плакет и знамето на Стара Загора кметът на града Живко Тодоров награди вицеолимпийската ни шампионка от Олимпиадата в Рио Мирела Демирева.
Демирева,която постави свой личен рекорд от 197 см. на тазгодишните олимпийски игри се състезава от името на клуб по лека атлетика „Берое“.Тя вече готова да се изправи пред ново предизвикателство. Най-вероятно на Европейското първенство догодина Мирела Демирева ще направи опит да преодолее два метра. В по далечен план амбициите и са насочени към участието и в следващата Олимпиада в Токио.Също така не изключва и възможността някой ден да премине към работа като треньор.
В момента обаче заради недостатъчно добрата база у нас Мирела тренира в Холандия.За да бъде изцяло завършена лекоатлетическата база в Стара Загора трябва да се подмени настилката на закритата писта.
През 2017 година Стара Загора и клуб по лека атлетика „Берое“ ще бъдат домакини на Балканска гала-вечер на леката атлетика, а през 2018 година се очаква да приеме домакинство на Балканиада.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>