Домашен арест заради убийство на рибар

Окръжният съд в Стара Загора пусна под домашен арест 66-годишния Димчо Димов. Мъжът бе задържан за убийството на рибар.
Според обвинението на 17 септември Димов умъртвил умишлено 48-годишния мъж като му нанесъл три прободни рани по тялото. Двамата били на язовир „Копринка“ да ловят риба, с тях имало още две лица. Между обвиняемия и пострадалия възникнал конфликт, последвало сборичвкване, след което Димитър е бил прободен с нож. Според съда съществуват данни убийството да е извършено по време на самозащита.
Преди началото на заседанието адвокатът на Димов обяви, че ще иска по-лека мярка за неотклонение.
Обвиняемият е бил нападнат от жертвата, докато е оправял въдицата си. Лекарят, който е прегледал пострадалия е обяснил, че той е бил в състояние на амок в следствие на много изпит алкохол и топло време през деня, това се потвърждава и от свидетел“, заяви в залата защитника.
Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка задържане под стража, защото „обвиняемият има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление“. Съдът отхвърли искането за нова съдебно-медицинска експертиза. Тя бе поискана заради съмнение за счупено ребро.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>