Професионален празник на огнеборците

14 септември е професионален празник на огнеборците. Вече 134 години старозагорските пожарникари се грижат за живота и здравето на съгражданите си за опазване на тяхното движимо и недвижимо имущество от пожари и аварии, за обекти на държавната и местната власт, за всички новостроящи се сгради и обекти в експлоатация.

Над 20 служители бяха отличени днес. Почетен знак на МВР втора степен за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения получи главен инспектор Георги Иванов.
Зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова връчи карти на доброволците от старозагорския отряд от община Стара Загора, който всяко лято дава дежурства по график в най-натоварената част от денонощието, за сигнали и произшествия през пожароопасния сезон.

С помощта на автотехническа стълба бе евакуиран гражданин от покрив на сграда. Гостите на събитието видяха и какво умеят младите огнеборци. Автомобил горя на централната улица в Стара Загора, а друг беше разрязан, за да извадят от него „пострадал“ при пътно-транспортно произшествие. Гражданите видяха още, че горящо олио в съд върху газов котлон не се гаси с вода, а с мокра хавлия.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>