Започва новият творчески сезон в Държавна опера Стара Загора

Новият творчески сезон на Държавна опера Стара Загора ще бъде на 30 септември съобщи на пресконференция днес директора на операта Огнян Драганов.На официалното откриване любителите на оперното изкуство ще могат да се насладят на „Травиата“ с участието на Беса Лугичи от Косово и Михайло Малафи от Украина.
От месец октомври длъжността артистичен директор на операта ще заеме оперната прима Веселина Кацарова. Тя ще има ангажимента за определяне репертоара на трупата и ще подпомага набирането на изпълнители.
Огнян Драганов допълни още , че към момента има 16 свободни позиции в оркестъра на операта и 20 – за балета.Той бе категоричен, че екипът на операта няма да бъде променен.
Друга интересна премиера през новия сезон ще бъде оперетата „Парижки живот” от Жак Офенбах, която се представя за първи път в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>