Без пазар зад Енергото

300 лева общ местен данък за таксиметровите превозвачи гласуваха старозагорските общински съветници на днешното си заседание. Кметът Живко Тодоров, заедно с общински съветници, проведе среща с представители на таксиметровия бранш, по време на която бе предложена най-ниската ставка. Първоначалното предложение на администрацията бе 700 лв.

По време на заседанието днес бе разгледано и предложението за промяна в Наредбата за устройството и управлението на гробищните паркове и обредните зали в тях. Предвиденото временно ограничение на погребването в гробищния парк край Хрищени на покойници, които не са имали последен адрес в Стара Загора, бе оттеглено от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов. Той подчерта, че се работи по пускането в експлоатация на гробищния парк край село Богомилово.

Местният парламент взе решение за закриване на общинския пазар, който се намира зад „Енергоразпределение“. През годините интересът към този пазар е силно намалял, уточни Николай Диков (ГЕРБ). Едва около 10% са използваните маси. Гласувано бе и закриването на пазара за живи животни край село Могила.
И още важни решения от днес. Местният парламент даде съгласието си Общината да кандидатства с два проекта за получаване на безвъзмездна финансова помощ за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” и Професионална гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>