500 лв глоба за лепене на реклами по стълбове

Лепенето на рекламни материали в града на липите на непозволени места не спира, но нарушителите трябва да знаят, че може да бъдат глобени от 500 до 5 000 лева.

Това се случи със старозагорка, която бе осъдена да плати глоба от 500 лв за това, че е поставила рекламни материали по електрически стълбове. Решението на Районния съд е от понеделник и подлежи на обжалване.
До делото се стига, след като нарушителката обжалва наказателно постановлние на заместник-кмета на Община Стара Загора, с което й е наложена глоба от 1000 л. Съдът намаля наказанието наполовина.
Санкцията е за залепване на рекламни материали на кредитна институция по стълбове за улично осветление на бул.“Руски“ в отсечката между ул.“Генерал Гурко“ и бул.“Цар Симеон Велики“.
Любопитна подробност в случая е, че два месеца по-рано на жената е съставен акт за същото нарушение.
Днес въпросните стълбове отново си имат за компания всякакви рекламни хартии. Така е не само там, но и в целия град, признават старозагорци и не одобряват това.
Глобата на старозагорката е на основание чл. 66, алинея 1, точка 17 от Наредбата за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на община Стара Загора.
Според съда санкцията „би превъзпитала дееца и би въздействала възпиращо и предупредително спрямо останалите членове на обществото“. А дали прилагането на закона ще промени културата – остава да видим!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>