Разследват играчи на „Тука има, тука няма“

Продължават процесуално-следствените действия по случая със задържаните на Автогарата заради играта „Тука има – няма няма“. Това казаха от Районната прокуратура в Стара Загора за Телевизия Загора. Разпитват се свидетели и очевидци.

В петък бе проведена полицейска операция на Автогарата от служители на Първо районно управление, с цел противодействие на устройвана хазартна игра, известна като „Тука има, тука няма“. Задържани са пет лица от Стара Загора на възраст от 39 до 53 години, съпричастни към осъществяваната престъпна дейност. При обиск на единия от тях са намерени и иззети три броя пластмасови чаши, топче и сумата от 200 евро.

Лицата за задържани за срок до 24 часа и освободени след това, уточниха от прокуратурата. Единият оттях е осъждан за същото престъпление.
За играта сме ви разказвали в Новините на Телевизия Загора. Групата, която печели лесни и бързи пари от човешката наивност е от около 10 души, твърдят запознати.

Според работещите в района обикновено играчите изчакват автобусите от София или от Гърция и предлагат играта по време на почивката.
Всеки от схемата има определена роля, едни наблюдават – други провеждат самата игра.

Миналата година Районният съд в Стара Загора осъди двама на „пробация“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>