ПД Социалдемократи се обявява за единна кандидатура

 

Политическо движение Социалдемократи се обявява за единна президентска кандидатура на левицата, но ще даде своята подкрепа за кандидат-президентска двойка при определени условия и качества на кандидатите, заяви на пресконференция председателят на движението Елена Нонева. Кандидатите трябва да бъдат консенсусни личности, е записано в политическа декларация на движeнието.
Кандидатите за президент и вицепрезидент трябва да са лица, независими от олигархически кръгове и да бъдат обединители, са сред другите условия.
Не е невъзможно Георги Първанов и Ивайло Калфин да бъдат обсъждани за кандидат-президентска двойка, но от правна гледна точка лидерът на АБВ няма възможност пак да бъде държавен глава, коментира още Нонева. Тя съобщи и за законодателна инициатива, свързана с неплащането на глоби от физически лица след влезли в сила съдебни решения и административни актове.
Промяната, за която настояват от ПД Социалдемократи касае чл. 79 от Закона за административните нарушения и наказания.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>