Фермерите започнаха жътвата, очакват отговори за евросредствата

50 % от фермерите в старозагорско са започнали жътвата на ечемик, каза в студиото на ТВ Загора Радослав Христов, член на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Тази година жътвата започна по- рано заради топлата зима. Два проблема очерта Радослав Христов- неяснотата около европарите и сумите, които земеделските производители трябва да плащат за бъдещото държавно предприятие за борба с градушките.
Нов проект подготвя Министерството на земеделието за основаване на държавно предприятие за борба с градушките, което да покрива цялата територия на страната.Годишната му издръжка ще е 36 милиона лв., които ще се покриват от земеделските стопани.
Фермерите настояват за повече яснота относно вноските, които ще плащат за финансиране на държавната структура и настояват за среща с ръководството на земеделското министерство. В НАЗ нямат информация и дали има спрени средства по Програмата за развитие на селските райони.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>