СОРА: Отряди, но при ясни правила

Доброволни отряди, които да помагат за сигурността на държавата да има, но дейността им да е регламентирана със закон и да функционират при ясни правила. Такава позиция изрази председателят на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ генерал майор Съби Събев. Той участва в кръгла маса на тема „Резервът на Въоръжените сили – гарант за суверенитета и защитата на Република България“.
Според капитан Васил Данов подобни отряди биха били в полза на МВР и жандармерията, но ако помагат за реда и сигурността във вътрешността на страната.
Сред темите, обсъждани по време на кръглата маса бе тази за състоянието, насоките и перспективите за развитие на резерва.
Според представителите на Съюза не е само задача на Министерството на отбраната да се грижи за военната подготовка на населението и подготовката на резерва.
Сред участниците в кръглата маса бяха заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова и секретарят на общината Делян Иванов, началникът на регионалния инспекторат по образование Татяна Димитрова, представители на Министерството на отбраната, Централно военно окръжие, Областна администрация, Втора тунджанска механизирана бригада.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>