„Изгреви и залези“ в Художествената галерия

Изложба „Изгреви и залези“ на Румен Скорчев ще бъде открита утре от 18 часа в Художествената галерия в Стара Загора. Творбите са колекция на Националната галерия. Художникът е роден през 1932 година и премина през сложен житейски път. Превръща се в една от най-големите фигури в изобразителното изкуство и дава пример ,че когато един човек иска да поеме по пътя на художника, не може да избяга от това.

Румен Скорчев е една вселена, един художник, който мисли в образи чрез рисунката и боравейки чрез всички техники на графиката обръща внимание на всичко, което го впечатлява. Един философ с много мъдрост, който с творчеството си запазва свое място в изобразителното изкуство в графиката и живописта.
Стотици са книгите, които е илюстрирал, сред тях са и детските. Много от произведенията му са метафора на нашето време, казва още Марин Добрев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>