Атлети от 9 държави ще се състезават на международния турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора

430 атлети за заявили желание за участие в международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“, който ще се проведе на 9-ти юни на стадион „Берое“ в Стара Загора. В шампионата ще се състезава почти целия национален тим, както и представители на Катар, Македония, Гърция, Сърбия, Оман, Бахрейн, Турция, Румъния и ОАЕ каза днес ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова
По време на Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“ ще се представят състезатели в 16 дисциплини, а общият награден фонд е 36 хил. лева. Награди ще има и за най-добро представяне при мъжете и жените. Атлетите, които ще представят Стара Загора ще бъдат 8.
„Общата и синхронна работа между СКЛА „Берое“, Община Стара Загора, спортното министерство и Българска федерация лека атлетика ни даде увереност, че ние можем да организираме мащабни турнири. Ще кандидатстваме за европейски ранг „Класик“, защото съвсем малко не ни достига към този момент. Друг такъв турнир в България няма, това говори много каза Емилия Драгиева член на УС на СКЛА “Берое“.
Официалният старт на надпреварата ще е от 18.00 часа с детска щафета на състезателите от старозагорския клуб „Берое“. Входът е свободен.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>