Stara Zagora Mezi – четири дни спортна, танцова и кулинарна фиеста

Фестивалът на Балканската скара Stara Zagora Mezi предлага на старозагорци и гостите на града четири незабравими дни, изпълнени със спорт, концерти, танци и кулинарни изкушения на грил, приготвени от най-големите майстори от Балканите. Фиестата ще се проведе от 2 до 5 юни в новия парк в Стара Загора, на мястото на бившите артилерийски казарми в кв. „Казански“. Това съобщи зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова.

Организатори на фестивала са Фондация „Румънеца и Енчев“, Select Music Media, Община Стара Загора и ПФК „Берое“.

Предвидена е богата програма всеки ден от 10:00 до 22:00 часа, входът е свободен.

„Фестивалът е насочен към децата и семействата и целта му е да провокира интерес към спорта и танците“ – сподели известният певец Георги Енчев – дуетната половинка на Румънеца, които са сред основните организатори на форума.

Всеки от четирите дни на феста ще има 3-часови концерти с участието на най-добрите музикални и танцови формации от Стара Загора. Ще има състезания и открити уроци по баскетбол, волейбол и стрелба с лък, както и пейнтбол с лъкове. На територията на парка ще се провеждат турнири по белот и табла, които носят високи емоционални градуси.

Официалното откриване на Stara Zagora Mezi ще започне на 2 юни в 20:00 часа. След приветствията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговите заместници Иванка Сотирова и Красимира Чахова концерт ще изнесат Трубачи Цариброд. В 21:00 часа ще „запее“ тромпетът на Йордан Йончев – Гъмзата, който е талисман на фестивала.

Фестът на Балканската скара ще бъде закрит на 5 юни вечерта с концерт на Играта & Лео, Спенс, Криско и Нели Петкова, която ще изпее Химна на България акапелно.

По време на фестивала ще бъдат раздадени над 1000 награди, осигурени от спонсори и от ПФК „Берое“. Всеки ден, на лотариен принцип, един късметлия ще получи юбилейната фланелка на зелено-белите.

Ежедневно ще се събират дарения за благотворителна кауза, полезна за старозагорската общественост, която допълнително ще бъде обявена.

Сред големите атракции е звездният футболен мач между сборен отбор от ветерани на „Берое“ и служители на Община Стара Загора и Отборът на сърцето в състав: Енчев, Криско, Спенс, Лео, Играта, Миро и Пацата от Биг Брадър.

„Лео е много добър футболист, той е нашият капитан. Румънецът няма да може да участва, но и донякъде по-добре, защото пипа топката с ръка и прави нарушения, заради които незаслужено падаме“ – пошегува се Енчев.

Той сподели, че с подкрепата на Ариана се изработва огромен екран по случай 100 години Светът е „Берое“, който ще дебютира на Фестивал на Балканската скара Stara Zagora Mezi. На него ще бъдат излъчвани най-ярките моменти от историята на зелено-белия тим.

За малките и порасналите търсачи на силни усещания ще има голям лунапарк с много атракции.

Всеки ден от 17:00 часа ще се провежда семейна щафета – децата ще бягат със своите родители. Организаторите призоват към активно участие, защото има много изненади и награди.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>