Една история за силата на доброто…

В старозагорското село Лясково събират средства за болен мъж, който е в затруднено положение. В селото живеят предимно пенсионeри, но за да спасят човешки живот всеки дава колкото може. Така е събрана сумата от 550 лв. 58-годишният Христо Марков е подложен на сложна операция и вече се възстановява. За силата на доброто – вижте в следващото видео:

Село Лясково. Малко, но с хора с големи сърца. Преди дни местните започват да събират средства за лечението на болен човек, който е в тежко финансово положение. Доброто начинание тръгва от Стоянка Найденова.
Всеки дал колкото може – така са събрани 550 лв.
Болният мъж претърпява сложна операция в старозагорската болница, обяснява кметският наместник.
Стойчо Минчев е един от тези ,които е отделил от личните си средства, за да помогне на човека в беда.
Отправихме се към дома на 58-годиншя Христо, за който всички казват добри думи, че е работлив и че зло не е правил никому.
Срещнахме се с Мария, жената ,с която живее. Приготвя се да тръгне към болницата. Всеки ден се налага да се купуват различни неща, а това става с пари, разказва тя. Благодарна е на всички, които са помогнали за лечението на Христо.
Около 60 са местните хора, а тези с вили стигат до 300 през летния сезон. Благородната кампания продължава, тъй като ще са нужни още средства за възстановяването на болния мъж.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>