„Писано и неписано“-новата книга на Георги Янев

„Писано и неписано“ е името на новата книга на Георги Янев. Журналист, литературен критик, дългогодишен пазител на духа на Гео Милев в неговата къща- музей. Представянето на най- новата му творба се състоя именно в къщата- музей „Гео Милев“, на която Георги Янев бе дългогодишен уредник.
В присъствието на верни приятели и почитатели, Георги Янев представи най- новата си рожба- книгата „Писано и неписано“ , Живот в провинцията. Подзаглавието звучи като шамар за тясноскроените и като празничен звън за онези, за които духът никога не може да се впише в географско понятие. Защото цялата книга е празник на духа. Независимо от битките през които духът на Георги Янев е преминал през годините и изострил перото му.
Забележителни литературни портрети има в книгата на Георги Янев, според проф. д-р Светлозар Игов. И пак според него, Георги Янев е един от малкото блестящи полемисти в българската литературна критика. Човекът, който успя чрез незабравимите Геомилеви дни да събере цвета на българското литературознание. Има имена, които нямат нужда от представяне. В този репортаж поне две са такива- на автора и на неговия рецензент. Това е достатъчно да кажем и за онези, които пропуснаха едно от най- важните литературни събития на годината. И за всички, които знаят, че има незаменими хора.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>